Om Lena Nilsson

Ta kontakt med Lena Nilsson när du vill förverkliga din nya coola stil

Jag växte upp i det norrländska kustsamhället Skelleftehamn i början 70-talet.

Mycket tidigt, ja faktiskt redan vid tolv års ålder, började jag sy mina egna kläder. Jag använde sådana färger och material-kombinationer som jag tyckte var häftiga och roliga och skapade min helt egen stil. (ofta till min mammas stora förskräckelse :-). Jag har ju fortåss också haft sådana där blommiga flowerpower byxor, utsvängda v-jeans och dödsvida byxben med breda slag och midjeband som gick nästan upp till armhålorna på riktigt…de som är aktuella idag!

Många, många timmar har jag sprungit runt för att leta kläder till min egen stil på dåvarande Amnesty secondhandaffär och någon enstaka gång runt gamla stan i Stockholm för att hitta unika, gamla herrhattar, militärrockar, väskor och mina älskade gamla 40-tals pumps som jag faktiskt använder än idag. Typiskt Lena, sa folk, och tyckte att jag var konstig när jag letade i gammal lump. nä fy så äckligt!

Tack och lov finns inga sådana tokiga och begränsande tankar omkring att återanvända i dagens läge, tvärtom faktiskt. Nu blommar möjligheterna…

Vintage, retro och secondhand

I min ungdom drömde jag om att bli designer och valde då att gå en skräddarutbildning på gymnasiet. Siktet var inriktat på den stora världen med kläder och stil som födkrok. I stället blev så att jag köpte en textilaffär på hemorten som fick namnet Lena’s Stuv & Textil. I min lilla butik sydde jag både kläder och gardiner till mina kunder förutom att sälja tyger och sybehör.

Några år senare sålde min affär för att jag skulle få barn och utbildade jag mig till sjukgymnast istället för att få ett riktigt jobb . Inom detta skrå jobbade jag sedan i många år men jag har aldrig slutat med mitt sömnads- och skaparintresse.

Så nu, mina vänner, nu är jag tidsmiljonär och åter igång med allt mitt klädskapande av coola uddaplagg och annat smått och gott.

Du köper mina Design by Lena Nilsson-produkter i min webbshop www.coolastilen.tictail.com

Lena Nilsson

 

 

error

Gillade du det du läste? Dela gärna vidare!