Om Lena Nilsson

skapar Slowfashion för hållbar livsstil

Ta kontakt med Lena Nilsson när du vill förverkliga din nya coola stil

Jag växte upp i det norrländska kustsamhället Skelleftehamn i början 70-talet. Mycket tidigt, ja faktiskt redan vid tolv års ålder, började jag sy mina egna kläder. Jag använde sådana färger och material-kombinationer som jag tyckte var häftiga och roliga och skapade min helt egen stil. (Ibland till min mammas stora förskräckelse)

Jag har också själv haft sådana där blommiga flowerpower byxor, utsvängda v-jeans och dödsvida byxben med breda slag och midjeband som gick nästan upp till armhålorna på riktigt…de som är aktuella idag!

Många, många timmar har jag sprungit runt för att leta kläder till min egen stil på dåvarande Amnesty och någon gång runt gamla stan i Stockholm för att hitta unika, gamla herrhattar, militärrockar, väskor och mina älskade gamla 40-tals pumps som jag faktiskt använder än idag. Typiskt Lena, sa folk, och tyckte att jag var konstig när jag letade gammal lump. Tack och lov finns inga sådana tokiga och begränsande tankar omkring att återanvända i dagens läge, tvärtom faktiskt.

Vintage, retro och secondhand

I min ungdom drömde jag om att bli designer och valde då att gå en skräddarutbildning på gymnasiet. Siktet var inriktat på den stora världen med kläder och stil som profession.

I stället blev så att jag köpte en textilaffär på hemorten som fick namnet Lena’s Stuv & Textil. I min lilla butik sydde jag både kläder och gardiner till mina kunder förutom att sälja tyger och sybehör.

Några år senare när jag hade sålt min affär utbildade jag mig till sjukgymnast och jobbade sedan inom detta skrå i massor av år.

Men nu, mina vänner, nu är jag igång med alla mina kläder, re-make och egendesignade coola kläder.

Du köper mina produkter i min webbshop www.coolastilen.tictail.com

Lena Nilsson

 

 

Gillade du det du läste? Dela gärna vidare!

  • Följ mig på e-mail
  • Facebook
    Facebook
  • Google+
    http://coolastilen.se/om-lena-nilsson">
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Instagram