”Pastellifiera” dina svarta kläder för en helt ny look

”Pastellifiera” dina svarta kläder för en helt ny look

2016-03-09 basplagg coolastilen färger garderoben kläder pastellifiera 0
Steg två: Häng också fram alla lkläder med ljusa pastellfärger på klädstället.

Kläder från garderoben återbrukas lätt genom att ”pastellifiera” dom. Trixet är att lägga till ljusa, pastellfärger till din svarta vintergarderob och hela din look blir förändrad.

När du tex förvandlar dina svarta vinterkläder på detta sätt så klarar du också av vårens växlande väderlek med sina oberäkneliga temperatursvängningar på ett helt annat sätt än med tunna vårkläder.

Så här går det till:

Sortera först ut de svarta plagg som känns alltför varma och vinterlika inför den stundande förvandlingen.

Kläder som är svarta återbrukas inför våren genom att lägga till pasteller och prova upp nya outfits inför våren.

 

 

 

Häng upp de svarta kläder som ska få vara med i skapandet av nya outfits tex i vårgarderoben på ena sidan av ett klädställ eller vädringsställ.

Ta i första hand rätt så användbara basplagg som tex koftor, västar, byxor, kjolar och nån av dina gamla eller nya kavajer kanske. Kolla samtidigt upp ifall dina nuvarande basplagg fungerar tillsammans. Här kan du även få uppslag till nya justeringar av ditt utbud av kläder för höstgarderoben medan du håller på med vårgarderoben och vice versa! Ideérna som du får skriver du upp och lägger in i anteckningar på mobilen. Eller varför inte starta en liten anteckningsbok som bara handlar om dina kläder och färger? I den kan du även klistra in små färgprover som är perfekt att plocka fram när du ska handla nya kläder. Både den lilla anteckningsboken och mobilanteckningarna är så himla bra för att kunna ta en snabbtitt i när du blir sugen på att shoppa något. Bara för att stämma av med verkligheten.

Ta fram alla användbara svarta kläder och häng upp på en klädstång först när du skapar en fräsch vårgarderob.

 

Leta nu fram alla dina ljusa, pastellfärgade eller vita kläder som finns i din garderob.

Häng så upp dessa pastellfärgade kläder på den andra sidan av klädstället. Här hänger nu oanade möjligheter till att pastellifiera dina vinterkläder och skapa en mjuk övergång till varmare väder.

Nya kombinationer i din våroutfit får du genom att kombinera vinterns svarta kläder med vårens fräscha pasteller och andra ljusa färger.

Prova fram nya klädkombinationer för våren genom att blanda vinterns svarta kläder med ljusa och fräscha vårfärger. Prova i lugn och ro framför spegeln för att leka fram nya kombinationer.

Sätt igång att prova upp all världens kombinationer med de kläder som du har hängt upp på klädstället. Ta ut svängarna ordentligt med de fria ideérna innan du hinner bli kritisk 😉 Upptäcker du någonting som fattas? Troligen….Nu kanske du rusar ut i affärerna eller letar något nytt i mobilen online, vad vet jag?

 

Hur än det nu blir med den saken så är det mycket sannolikt att du nu gör ett mycket mer genomtänkt inköp än under det alltför vanliga impulshandlandet. Åtminstone för min del! Mina impulsköp har ofta resulterat i att jag har handlat kläder som blivit svåra att kombinera med mina andra. Antingen har färgerna blivit tokiga eller så har mönstren inte passat ihop alls så de fantastiska fynden har blivit liggande i stort sett oanvända.

Vad är dina erfarenheter?

Du kanske har några smarta tips som du har kommit på? Skriv i kommentarerna!

?????❤️?

Lena

 

 

 

 

Dela gärna! Det kanske är någon annan som också får glädje av att läsa detta?
error

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

47Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

error

Gillade du det du läste? Dela gärna vidare!